Αλέκος Βυθούλκας
Αγαπάς το μπέρδεμα στη μουσική, τον κινηματογράφο, τις συναυλίες, τα νέα των καλλιτεχνών,τη μόδα, το shopping therapy και τη ζωή έξω από το σπίτι; Ότι αγαπάς είναι εδώ!
closeListeners:
Top listeners:
Radiopolis Player ΡΑΔΙΟ ΠΟΛΙΣ 99,4
Το γιατί ο Χρήστος Δάντης, η πιο ροκ μη ροκ φωνή της ελληνικής μουσικής, επέλεξε να πει αυτό το τραγούδι που τιτλοφορείται Κ@@@λα σε Μισώ, δεν το γνωρίζουμε. Σίγουρα ενοχλεί πολλούς μιας και δεν μιλάμε για έναν τυχαίο τραγουδιστή της κακιάς ώρας που έχει ανάγκη τέτοια τσιτάτα για να πετύχει, αλλά δεν μας πέφτει και λόγος. Σε κάθε περίπτωση είναι ακόμα ένα σε μια λίστα με τραγούδια που σε προδιαθέτουν από τον τίτλο ότι χρειάζεται γονική συναίνεση για να το ακούσεις.
Το κομμάτι που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες έχει δεχτεί έντονη κριτική. Με λάθος εστίαση φυσικά. Γιατί δεν υπάρχει λόγος να γίνει διακύβευμα φεμινιστικής και φαλλοκρατικής διαλεκτικής. Το βασικότερο είναι ότι πρόκειται για κακό στιχουργικά και μουσικά τραγούδι. Κάτι που δεν ισχύει για πολλά από τα παρακάτω κομμάτια που είτε στον τίτλο είτε στους στίχους γενικά έχουν απαγορευμένη λέξη.
Κ@@@λα σε Μισώ
Το περί ου ο λόγος. Αυτό που κάναμε δημόσιο debate χωρίς να υπάρχει πραγματικά λόγος. Κ@@@λα σε Μισώ και άρξατε πυρ.
Ένας από τους πιο πετυχημένους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής σκηνής. Ό,τι τραγουδάει γίνεται χρυσός. Με το εν λόγω κομμάτι έπιασε πολλές ευαίσθητες νότες. Κι ευτυχώς γι΄αυτό κυκλοφόρησε σε μια εποχή που δεν περίμεναν με τη σπάθα στο χέρι οι σταυροφόροι του politically correct. Αν βιαστείς να το αποκαλέσεις σεξιστικό, σκέψου πόσες φορές έχεις χαρακτηρίσει μια κοπέλα που σε πλήγωσε έτσι, χωρίς προφανώς να το εννοείς. Ή σκέψου πόσες φορές έχεις πει έναν άντρα μ@λ@κ@ ή οτιδήποτε άλλο για τον ίδιο λόγο.
Κάθε τελείωμα σε ρίμα περιλαμβάνει κι από μια ακατάλληλη λέξη. Σε κάθε σημείο του σηκώνουν όλοι τα χέρια στα κλαμπ και τα μπουζούκια και τονίζουν κάθε γράμμα της λέξης. Γι΄αυτό ο Τσαλίκης του έδωσε και ακόμα δύο συνέχειες. Σε ένα από τα δύο επόμενα τραγούδια – το 3ο – μάλιστα αφιερώνει χαρακτηρισμούς στη Μέρκελ και τη Γερμανία.
Κανονικά ένα τραγούδι της χιπ χοπ σκηνής δεν θα έπρεπε να μπει στη λίστα. Τα περισσότερα τραγούδια εξ αυτών έχουν τέτοιες λέξεις μέσα. Ή συνυποδηλώσεις πολύ πιο ακατάλληλες από τις βρισιές. Απλώς το εν λόγω μας έμαθε τους Going Through και αποτέλεσε την αρχή για να γίνει ένα μέρος της χιπ χοπ σκηνής πιο mainstream, πιο ποπ.
Το δίδυμο μαγαζί-μπουρδ… είναι πολύ σύνηθες σε κομμάτια. Ο Ηλίας Βρεττός εδώ το εξέφρασε στην πιο εξευγενισμένη του εκδοχή.
Ο πάλαι ποτέ παρουσιαστής του Disney Club, το πρώην μέλος των 4 Play, κατάφερε να ακούγεται παντού για ένα καλοκαίρι. Το 2016 ανήκε εξ ολοκλήρου στο Πες Του. Από τα τραγούδια που φτιάχνονται για έναν συγκεκριμένο λόγο και μένουν.
Η καθαρή εκδοχή του κομματιού λέει «Σε παραδέχομαι το πες και το ‘κανες ψυχή μου μόνος βρέχομαι, σε παραδέχομαι, απέδειξες πως είσαι δυνατή το δέχομαι». Αλλά η αρχική του μορφή είναι αυτή με τις λέξεις Κ@@@@ και π@@@@ί.
Written by: Vasilis Vailas
Αγαπάς το μπέρδεμα στη μουσική, τον κινηματογράφο, τις συναυλίες, τα νέα των καλλιτεχνών,τη μόδα, το shopping therapy και τη ζωή έξω από το σπίτι; Ότι αγαπάς είναι εδώ!
close15:00 - 18:00
18:00 - 21:00
21:00 - 00:00
00:00 - 07:00
07:00 - 09:00
09:00 - 12:00
1
Κωνσταντίνος Αργυρός
2
Νίκος Οικονομόπουλος
3
Αντώνης Ρέμος
4
Apon
5
Χρήστος Μάστορας
Post comments (0)