ΘΕΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ

Θυμάμαι, μικρός είχα ένα πολύ  μεγάλο άγχος γιατί δεν είχα μάθει ποτέ να λέω το, Πιστεύω εις ένα Θεό, Πατέρα Παντοκράτορα...και μέχρι εκεί.Μιλάμε για μεγάλο ζόρι φίλε μου, όχι γιατί περίμενα ότι θα με κάψει ο Θεός, αλλά γιατί θα με κόψει ο Θεολόγος. Άσε που δεν μπορούσα να το απαγγείλω on microphone μπροστά σους άλλους συμμαθητές μου ενώ το Πάτερ Ημών ανέβαινα και το έκανα ακόμα και remix. Το τι και πως πιστεύει ο καθένας μας είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και προφανώς όσο μεγαλώνουμε φτάνουμε όλο και πιο κοντά στην πίστη σε κάτι ανώτερο το οποίο θα μας βοηθήσει από το να καλύψουμε την αυριανή επιταγή μέχρι να μας πει το ναι η θεογκόμενα που φαίνεται το βρακάκι της. Η μάνα σταυροκοπιέται για να βρει ένα καλό παιδί η κόρη της η «μικρή μελιτζανόπιτα» (το nick name της Μαιρούλας στο facebook) ενώ ανάβει και ένα κεράκι για να μην τυλίξει καμιά με ξεβράκωτες selfies τον Βαγγελάκη της που ξεροσταλιάζει στο internet και κινδυνεύει να χάσει το χέρι του από τα πολλά like. Ο πατέρας θα ανάψει μια λαμπάδα στο μπόι του αν πάρει αύξηση, η κόρη την δίαιτα την ονομάζει νηστεία και ο γιος εκλιπαρεί γονυπετής να του πάρουν καινούριο κινητό. Νομίζω φίλοι μου πως πιστεύουμε ότι μας καπνίσει, ή μάλλον ότι μας συμφέρει και αν δεν με πιστεύεται ακολουθήστε με, με κατάνυξη και σεβασμό στα Θεία.
 
 
Ένας προπονητής ποδοσφαίρου, πιστεύει ότι ο Θεός ευλογεί τα φάλτσα στα σουτ τον ποδοσφαιριστών της ομάδας του και ξεγελάει των τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας και έτσι ξεσκίζει τους αντιπάλους, που παρεμπιπτόντως αδικούνται όχι μόνο από τον διαιτητή, αλλά και από τον ίδιο τον Ύψιστο ο οποίος άλλη δουλειά δεν έχει από το να σφυρίζει και κανένα πέναλτι. Και αν φάμε καμιά 5άρα, δεν πειράζει χτυπάμε έναν αγιασμό και μετά χτυπάμε κι ένα κόρνερ.
 
Ένας οδηγός αυτοκινήτου, πιστεύει ότι αν κρεμάσει ένα εικόνισμα που κρέμεται σαν γιο-γιο απ' το καθρεφτάκι, μπορεί να μπινελικώνει υπό τους ήχους του Άγιου Τερλέγκα οτιδήποτε κινείτε γύρω του, να βρίζει αυτόν που του πήρε το πάρκιγκ, να προσβάλει την κάθε κότα που αντί να κάτσει σπίτι της κάνει βόλτες και να λέει του κόσμου τα ψέματα για να μην τον γράψει ο τροχονόμος επειδή δεν φορούσε ζώνη. Αλλά και να τον γράψει, θα την σβήσει ο Θεός... τι τόχουμε το εικόνισμα δίπλα από το μπαμπά μην τρέχεις... κάτω από 150...σε μέρη που κυκλοφορούν πεζοί με το παράθυρο ανοιχτό και την μουσική στο τέρμα?
 
Ένας ιδιοκτήτης μπαρ, πιστεύει ότι με ένα ευχέλαιο θα αρχίσει να έρχεται κόσμος στο μαγαζί του, και ραντίζει με αγιασμό τα τραπέζια για να περνάει καλά ο κόσμος γιατί με τον DJ που έχει μάλλον δεν βλέπει προκοπή, και ραντίζει και το μπαρ για να παραγγέλνουν και κανένα δεύτερο ποτό γιατί έπεσε ο τζίρος. Αλλά για καλό και για κακό μετά το ευχέλαιο, βάζει και μια αγγελία αναζητώντας 2 μπαργούμαν με πλούσια τα ελέη (δηλαδή, στήθος-μπούτια-μίνι και..,καρδιά...κοφίνι).
 
 
Μια γιαγιούλα, που νιώθει το τέλος να πλησιάζει παίρνει σβάρνα τις εκκλησιές ανάβοντας κεράκια για όλο το σόι, για να βοηθήσει (λες και είναι ο Μπάτμαν) όλους τους αμαρτωλούς της οικογένειας. Ένα κεράκι για τον εγγονό (τον ακούρευτο, τον κοπανατζή, τον κομπιουτεράκια και παπάκια) για να περάσει τα μαθήματα. Αφού δεν ανοίγει βιβλίο θα τον βοηθήσει ο Θεός να αντιγράψει. Ένα κεράκι για την εγγονή (με το string που κολάζει και πεθαμένους) για να μην πέσει απ' τα τραπέζια που ανεβαίνει και χορεύει το είσαι Θεός ήλιος καλοκαιρινός. Ένα κεράκι για την κόρη της που μαράζωσε με αυτόν τον αχαΐρευτο τον γαμπρό που πήγε και παντρεύτηκε (τι να σου κάνω που δεν είμαι Θεός τραγουδάει ο δόλιος), γιατί δεν την άκουγε τότε πού της έλεγε (στάλεγα εγώ, δεν στάλεγα;) να πάρει τον Κώστα τον γιο της κυρά Μαρίκας που πήγαινε κάθε Κυριακή στην Εκκλησία δούλευε στο Δημόσιο και είχε σίγουρο μισθό και εισόδημα μεγάλο. Άντε στο τέλος ανάβει και ένα κεράκι για τον προκομμένο τον γαμπρό να τον έχει ο Θεός καλά, όχι τίποτα άλλο, για να φέρνει κανένα φράγκο στο σπίτι ο δούλος... όχι του Κυρίου.
 
 
Αν εξαιρέσεις τα προβλήματα υγείας στα οποία όλοι αισθάνονται ίσοι μπροστά στον Μεγαλοδύναμο, σε όλα τα άλλα ο καθένας ζητάει ότι κατεβάσει η σκούφια του.
Από το να γυρίσει πίσω άντρας μου Θεέ μου κι εγώ θα κάνω τα στραβά μάτια όταν ξανατσιλημπουρδίσει, μέχρι το Ααχχ Θεέ μου κάνε κάτι να κερδίσω το λαχείο, το τζόκερ, το Προπό, λες και ο Θεός και οι άγιοι λαδώνονται. Όπως μάθει ο καθένας κι εμείς ξέρουμε από καλό λάδι!
Για φινάλε σου λέω πως, εγώ πιστεύω ότι ο θεός είναι μέσα στον καθένα μας.
Και ο καθένας μας έχει μέσα του τον Θεό που του αξίζει.
 
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS